Menší problémy mohou nastat s konzumací

Špíz můžete konzumovat dvěma způsoby. Držíc očko jehly se špízem v levé ruce, vidličkou (podle některých autorů i nožem) v pravé ruce stáhneme na talíř celý špíz a následně konzumujeme. Druhá možnost spočívá v tom, že stahujeme kousky masa a zeleniny postupně po dvou kouscích, přičemž konzumujeme jen po jednom.
Šunka je jedna z mála jídel, které se nedoporučují konzumovat příborem. Velké faux pas by také nastalo, kdyby jste si ji pokládali na pečivo. Plátek jednoduše uchopte palcem a ukazováčkem a vložte do úst nebo stočte do rolky a ukusujte z ní.
Tatarský biftek se podává jako studený předkrm nebo i jako hlavní jídlo, konzumuje se jednoduše nožem a vidličkou a zajídá se chlebem. Malou porci "tataráku" si můžeme položit na kousek pečiva a sníst jako jednohubky.
Žebírka se konzumují steakovým nožem a vidličkou, kterými odkrajujeme maso od kosti.
Zdroj: catering Brno, Praha, ta správná společenská akce na míru.