Menší problémy mohou nastat s konzumací
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsNcoQ7eM5-PnsCRotTIEARYb356y9WZAyzS_R9LZh4JGQjegngOQ6_nLMI1a9f937zQRhmxQThudizc0Gsln4w1f9VKGBKRx6qen5hFJLR3ZKw-FzMNqg0c7Vh5ezTJdHr3zT4_v9_dqq/s320/catering+0042.jpg)
Špíz můžete konzumovat dvěma způsoby. Držíc očko jehly se špízem v levé ruce, vidličkou (podle některých autorů i nožem) v pravé ruce stáhneme na talíř celý špíz a následně konzumujeme. Druhá možnost spočívá v tom, že stahujeme kousky masa a zeleniny postupně po dvou kouscích, přičemž konzumujeme jen po jednom.
Šunka je jedna z mála jídel, které se nedoporučují konzumovat příborem. Velké faux pas by také nastalo, kdyby jste si ji pokládali na pečivo. Plátek jednoduše uchopte palcem a ukazováčkem a vložte do úst nebo stočte do rolky a ukusujte z ní.
Tatarský biftek se podává jako studený předkrm nebo i jako hlavní jídlo, konzumuje se jednoduše nožem a vidličkou a zajídá se chlebem. Malou porci "tataráku" si můžeme položit na kousek pečiva a sníst jako jednohubky.
Žebírka se konzumují steakovým nožem a vidličkou, kterými odkrajujeme maso od kosti.
Zdroj: catering Brno, Praha, ta správná společenská akce na míru.